У Колеснікова обіцяють не приватизувати залізницю

Вівторок, 28 лютого 2012, 16:04

В Мінінфраструктури запевняють, що приватизація активів залізничного транспорту не є метою реформування.

Про це заявив заступник міністра Володимир Корнієнко, повідомляє прес-служба міністерства.

"Відповідно до прийнятого Верховною Радою закону "Про особливості утворення публічного акціонерного товариства залізничного транспорту загального користування" єдиним акціонером Товариства буде держава в особі Кабінету Міністрів України. А залізнична інфраструктура передається Товариству на правах господарського управління", - запевнив він.

Технологічний комплекс Укрзалізниці, що включає в себе залізничні колії загального користування, інженерні споруди (мости, тунелі, віадуки тощо), залізничні станції та вокзали, електричні мережі, тягові підстанції, контактна мережа та інші пристрої технологічного електропостачання, інформаційно-телекомунікаційні системи, системи і пристрої залізничної автоматики, технічні засоби та споруди телекомунікаційних мереж, управління, енергетичне та локомотивне господарство залишаться у 100 % власності держави.

"Приватним компаніям буде забезпечено рівний доступ до залізничної інфраструктури на рівних, взаємовигідних умовах. Усі ці заходи сприятимуть залученню інвестицій для модернізації інфраструктури залізничного транспорту", - заявив Корнієнко.

За словами заступника міністра, на сьогодні є близько сотні підприємств, які мають власні вантажні вагони і працюють у галузі. Створення публічного акціонерного товариства залізничного транспорту сприятиме збільшенню їх чисельності, а розвиток конкуренції між ними призведе до ефективного використання вагонів, зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...