Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хорошковський має намір скасувати пільги з ПДВ

Вівторок, 28 лютого 2012, 16:56

Перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський виступає за скасування пільг по ПДВ для поліпшення його відшкодування.

Про це він сказав в ході круглого столу, присвяченого поліпшенню інвестиційного та ділового клімату в Україні, ініційованого Федерацією роботодавців.

"Що стосується проблеми податку на додану вартість, впевнений, що це питання можна вирішити тільки тоді, коли ми позбудемося всіх пільг з цього податку", - цитують першого віце-прем'єра Ukranews.

Хорошковський зазначив, що в нинішніх умовах порушений баланс, і вимоги по відшкодуванню ПДВ перевищують можливості держави саме з тієї причини, що окремі суб'єкти, а часом і цілі галузі, користуються пільгами з цього податку.

Крім того, чиновник зазначив, що в питаннях, пов'язаних з поліпшенням бізнес-клімату, актуальними залишаються проблеми дерегуляції.

"Необхідно на законодавчому рівні змінити умови, щоб до бізнесмена приходив тільки податковий інспектор і тільки тоді, коли у нього на це є певні підстави, тому що на сьогоднішній день порахували і подивилися: близько 90 організацій мають право перевірок по відношенню до бізнесу і близько 30 організацій, які мають право призупиняти діяльність підприємств", - сказав він.

Крім того, Хорошковський підкреслив важливість забезпечення максимально сприятливих умов для бізнесу з боку Держмитниці.

"Ми домовилися, що протягом трьох місяців, і ми мали розмову з головою митної служби, ми повинні привести все, що ми можемо, до мінімуму з точки зору проблем, які на сьогоднішній день виникають при митному оформленні", - підкреслив він.

У той же час Хорошковський звернувся до представників бізнесу із закликом не занижувати вартість товарів при їх ввезенні в країну.

Як відомо, раніше на цій зустрічі глава представництва Євросоюзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра заявив, що президент Віктор Янукович не виконав обіцянки, які він давав після вступу на посаду, щодо поліпшення бізнес-клімату та боротьби з корупцією.

Зокрема, Тейшейра згадав проблеми з автоматичним відшкодуванням ПДВ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування