Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Чорнобильці" прийшли по свої гроші у відомство Тігіпка

Середа, 29 лютого 2012, 10:16

Близько 60-70 чорнобильців прийшли до Міністерства соціальної політики з вимогами перерахувати їм пенсії і виконувати рішення судів щодо соціальних виплат.

Про це розповів "Українській правді" голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець.

За його словами, це люди з Київської та Запорізької областей, із Харкова, вони прийшли до Міністерства соцполітики в середу, у прийомний день, однак їм відмовили в прийомі й "поставили нечемно" до них. Тому чорнобильці викликали Волинця.

"Мене начальники департаментів не впізнали, довелося пояснювати… Зараз почався прийом, тільки зараз…", - повідомив Волинець.

За його словами, чорнобильці готові були пікетувати Кабмін, але після його приходу почався прийом і зараз іде роз’яснення.

За його словами, серед "чорнобильців" – пожежники, військові, ті, хто проходив строкову службу поблизу Чорнобиля.

"Є люди, в яких пенсія була 6-8 тисяч гривень, а зараз стала 800 гривень", - сказав Волинець і зазначив, що поруч із ним стоїть онкохвора жінка, яка отримує виплату менше 1000 гривень.

Також трапляється, що військовим не нараховують відповідну пенсію, бо в них на руках немає документів. А документи – в архіві Міністерства оборони, де людям кажуть, що в них так багато заявок, що надати документи відомство зможе лише через рік.

"Тобто штучно не видають їм довідки, пояснюючи великим напливом людей", - сказав Волинець і додав, що є також люди, документи яких знищили, пояснюючи це тим, що вони були опромінені. Відтак ці люди не можуть отримати виплати.

Волинець також нагадав, що Проскуріна й Прокопенка з Харкова викликали на допити, звинувачуючи їх у тому, що їхні чорнобильські документи підроблені.

"Іде знущання над людьми, які є лідерами", - сказав про ту ситуацію голова Конфедерації вільних профспілок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...