Суд зобов'язав Генпрокуратуру розглянути скаргу свекра Тимошенко

Середа, 29 лютого 2012, 16:37

Печерський суд Києва зобов’язав Генпрокуратуру розглянути скаргу захисту Геннадія Тимошенка та Антоніни Болюри про поновлення проти них справи.

Про це по завершенні судового засідання у середу повідомив адвокат Любомир Дроздовський, пише "Тиждень".

"Після сьогоднішнього рішення суду ми сподіваємось, що ГПУ перевірить нашу заяву та порушить кримінальну справу проти суддів Вищого спеціалізованого суду з розгляду кримінальних та цивільних справ, які своїм рішенням поновили кримінальні справи проти Геннадія Тимошенка та Антоніни Болюри, закриті ще у 2005 році", - сказав він.

"Судді порушили закон та змінили підстави закриття кримінальних справ проти них по ЄЕСУ", - додав Дроздовський.

Як відомо, 17 листопада Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних та кримінальних справ визнав незаконним закриття кримінальної справи у 2004 році, порушеної проти свекра Юлії Тимошенко Геннадія Тимошенка та колишнього головного бухгалтера ЄЕСУ Антоніни Болюри, але закрив провадження у справі у зв’язку із закінченням терміну давнини.

Зазначимо, що на початку січня чоловік Тимошенко Олександр заявив, що 10 січня Шевченківський районний суд Києва визнав законною постанову про порушення проти нього кримінальної справи, пов'язаної з корпорацією "Єдині енергетичні системи України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування