Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Банкіри впевнені, що Азарову призначили правильного фінансиста

Середа, 29 лютого 2012, 19:18

Призначення на посаду міністра фінансів Юрія Колобова покликане активізувати переговорний процес з інвесторами.

Таку думку озвучили опитані банкіри, передає "Інтерфакс-Україна".

"Основна задача, для вирішення якої Колобов був призначений на пост міністра фінансів, - це налагодження співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ) і пошук альтернативних джерел фінансування", - сказав глава правління "Банку Кіпру" Владислав Байрака.

"Новий міністр займе активну позицію в питаннях реструктуризації зовнішніх позик і зможе налагодити співпрацю з МВФ та іншими зовнішніми кредиторами. З призначенням нового міністра можна очікувати, що Мінфін у своїй політиці почне застосовувати засновані на світовій практиці підходи до управління держборгом", - додав глава правління "Єврогазбанку" Ростислав Павличенко.

"У взаєминах між МВФ, Світовим банком і НБУ ніяких проблем не виникало. Серйозні претензії були саме у взаєминах з урядом, з Мінфіном. Тому, я дуже сподіваюся, що Юрію Колобову вдасться виправити ситуацію, що склалася", - зазначив глава правління "Брокбізнесбанку" Олександр Морозов.

Як відомо, президент Віктор Янукович 28 лютого призначив міністром фінансів Колобова, який до призначення працював першим заступником голови Нацбанку України.

Глава правління середнього банку з українським капіталом, який побажав залишитися неназваним, вважає, що новому міністру фінансів вдасться переконати банки активніше купувати державні цінні папери.

"Колобову вдасться налагодити процес планомірного розміщення ОВДП, так як він добре знає банкірів і здатний вплинути на активність банків при купівлі державних цінних паперів", - сказав банкір.
    
Крім того, за його оцінкою, новий міністр фінансів здатний на чіткі і рішучі заходи для оптимізації структури державного боргу та покриття тимчасових касових розривів.

Перший заступник глави правління "Промінвестбанку" В'ячеслав Юткін вважає, що кандидатура Колобова на посаду міністра фінансів - це оптимальне рішення.

"Призначення Юрія Колобова на посаду міністра фінансів - це, без сумніву, зміцнення фінансово-економічного блоку в уряді Азарова не за віком зрілим і досвідченим фінансистом", - зазначив банкір.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування