У Грищенка запевняють, що зробили для іноземних журналістів все

Середа, 29 лютого 2012, 21:12

З боку Міністерства закордонних справ вже зроблено все можливе, щоб отримання іноземними журналістами довгострокових віз було максимально спрощено.

Про це заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин, коментуючи ситуацію, що склалася навколо нових правил отримання акредитації для іноземних журналістів в Україні.

За його словами, незручності виникли лише в "дуже вузької (близько 15 осіб)" групи іноземних журналістів, які на постійній основі проживають у Києві.

"Ті складнощі з реєстрацією при державній міграційній службі, з якими вони зараз зіткнулися, ми розраховуємо усунути під час засідання Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів при президентові", - цитує Волошина "Телекритика".

Як відомо, представники іноземних ЗМІ в Україні звернулися з листом до прес-секретаря президента Дарії Чепак з проханням допомогти повернути старі правила отримання акредитації та віз.

Нагадаємо, 9 травня 2011 року набули чинності зміни до Закону України "Про інформацію", згідно з якими представники іноземних ЗМІ не потребують акредитації прес-служби МЗС для роботи в Україні.

Зміни були спрямовані на те, щоб прирівняти у правах іноземних та вітчизняних журналістів.

Втім, у зв'язку з нововведеннями в іноземних журналістів виникли труднощі через відсутність посвідчення, яке підтверджує їх легальне перебування в Україні, а також через значний перелік документів, необхідних для отримання посвідки на тимчасове проживання, та складність їх оформлення і подачі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...