Хорошковський готується висловити свою позицію МВФ

Понеділок, 6 лютого 2012, 10:42

Україна може впоратися зі своїми платежами й без кредиту Міжнародного валютного фонду, але буде продовжувати з ним переговори.

Про це заявив міністр фінансів Валерій Хорошковський в інтерв'ю "Комерсант-Україна".

"Нинішні виплати хоча й важкі, але можливі й без кредиту МВФ. Це може бути зроблено за рахунок внутрішніх ресурсів, за рахунок наших можливостей займати на фінансових ринках", - сказав він, додавши, що в інвесторів "сьогодні немає жодної причини не вкладатися в боргові папери України". 

Говорячи про переговори української делегації з МВФ у січні у Вашингтоні, Хорошковський повідомив: "Сторони означили свої позиції".

"Були проговорені всі складові, починаючи від досить успішних макроекономічних результатів 2011 року й закінчуючи проблемними питаннями. Це балансування бюджету НАК "Нафтогаз України", тарифи на газ і тепло, можливість використання більш гнучкого курсу національної валюти стосовно інших валют і так далі", - сказав він.

"Можна вважати, що ми освітили підхід, який дозволяє досягти компромісу. Проте позиція МВФ щодо підвищення тарифів на газ і тепло була досить жорсткою, і це стало тим каменем спотикання, який нам поки не вдалося подолати", - додав Хорошковський.

За його словами, у Вашингтоні "домовилися продовжувати переговори".

"Після нашої зустрічі прем'єр-міністр Микола Азаров спілкувався з головою фонду Крістін Лагард. Це дає нам надію на продовження переговорів. І ми зараз готуємо нашу переговорну позицію. Після узгодження часу візиту ми знову будемо виїжджати до них", - сказав міністр.

При цьому Хорошковський не став відповідати на припущення, що його попередника Федора Ярошенка звільнили з посади міністра фінансів через зрив переговорів із МВФ, і питання, чи подасть він сам у відставку, якщо не домовиться з Фондом.

"Я не коментую чутки", - сказав лише Хорошковський.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування