Забзалюк: Кожен крок групи Рибакова узгоджувався з Банковою

Четвер, 9 лютого 2012, 09:44

Депутат від БЮТ Роман Забзалюк заявляє, що група "Реформи заради майбутнього" робила все з відома адміністрації президента та її дії були направлені проти БЮТ.

Про це він заявив з трибуни парламенту у четвер.

"Група Рибакова було штучно утворена керманичами цього режиму за прямою вказівкою президента виключно з метою провокацій проти Юлії Тимошенко, партії Батьківщина та її фракції, опозиційних сил в цілому", - заявив Забзалюк.

"Жоден крок, а тим паче голосування цієї групи не здійснювалося без узгодження з адміністрацією президента", - додав він.

За його словами, "перед групою тушок б було поставлення завдання за будь що вибивати депутатів з опозиційних сил перед виборами до парламенту".

У свою чергу спікер парламенту Володимир Литвин нагадав, що звернувся до Генпрокурора Пшонки з проханням надати правову оцінку інформації про перекупку депутатів, та провести відповідне розслідування.

У листі до Генпрокурора керівник парламенту просить Пшонку дати доручення щодо надання правової оцінки стосовно зазначеної інформації, та про її результати повідомити Верховну Раду.

Литвин також попросив голову регламентного комітету Володимира Макеєнка запросити і Рибакова, і Забзалюка для розслідування ситуації.

"Прошу негайно розпочати комітетське розслідування цієї події, терміново провести засідання за участю усіх причетних осіб, і поінформувати парламент про результати розгляду цього питання", - йшлося у листі Литвина на адресу Макеєнка.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування