Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москаль обіцяє говорити про Луценка три години

Четвер, 9 лютого 2012, 11:19

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, перебуваючи на посаді міністра внутрішніх справ, керувався тоді чинним законодавством.

Про це заявив депутат від НУНС, екс-заступник міністра внутрішніх справ Геннадій Москаль в Печерському суді Києва, який розглядає кримінальну справу Луценка.

Москаль уточнив у судді: "скажіть, як мій сьогоднішній допит збігається зі статтею 69КПК. Або в цій залі Кримінально-процесуальний кодекс не діє? Я ж був адвокатом Луценка...".

На що Вовк відповів, що Москаль не має права питати суд, оскільки перебуває у статусі свідка.

Говорячи по суті справи, депутат зазначив, що Луценко, перебуваючи на посаді міністра внутрішніх справ, керувався тоді чинним законом про Кабінет міністрів, і "він не винен у суперечливості законодавства".

"У суду є інформація про присягу Луценка за законом про міліцію? Він не був працівником міліції, а представляв МВС в уряді. Політична фігура не могла бути за законом працівником міліції", - цитує свідка "Народна самооборона".

Говорячи про прийом на службу в МВС підсудного Приступлюка, Москаль зазначив, що "візував накази Луценка щодо Приступлюка, перевіряв їх на дотримання закону. Я не побачив ніяких порушень".

"Приступлюк отримав квартиру згідно чинних норм законодавства, навіть якщо прочитаєте їх задом наперед як Коран", - наголосив екс-заступник міністра.

Москаль також зауважив, що саме він порадив Луценку прописатися у водія.

"Убивали тоді багатьох, я порадив Луценкові прописатися у надійної людини чи виїхати за кордон чи на лікування, чи на тимчасове проживання. Адже тоді звертатися до Цушка було не краще, ніж звертатися до тумбочки!", - додав свідок.

Перед початком вільних показів Москаль пообіцяв суду виступати у справі 3 години. Суддя Вовк пробує його підганяти.

Перейшовши до епізоду про відзначення Дня міліції, свідок зачитав указ президента Кравчука про запровадження Дня міліції. Він запитав у присутніх суддів та прокурорів, чи був опротестований указ президента Кравчука і наголосив, що "указ Кравчука вищий за постанову уряду про економію бюджетних коштів на час кризи".

Москаль також наголосив, що нагляд за дотриманням законності дій міліції, згідно закону про міліцію, здійснює Генпрокуратура.

"Де вона була раніше? Коли прокуратура була на святі, президент був, чому ніхто тоді не сказав про незаконність Дня Міліції? Як можна судити за це зараз?", - наголосив депутат.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування