Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кузьмін: виконувати рішення Євросуду – обов’язок держави

Субота, 10 березня 2012, 10:27

Заступник генпрокурора Ренат Кузьмін не виключає, що Юлія Тимошенко та Юрій Луценко будуть звільнені після рішення Європейського суду з прав людини.

"Отримаємо рішення Європейського суду, будемо його вивчати і виконувати. Виконання – це обов’язок держави", - сказав він в інтерв’ю Бі-Бі-Сі.

За словами Кузьміна, згідно зі встановленими процедурами, після отримання рішення Європейського суду українська влада ухвалюватиме рішення про його виконання.

"Очевидним є той факт, що оскільки Кримінально-процесуальний кодекс старіший за мене і за вас, то звичайно, у Європейського суду можуть бути питання. Але звинуватити слідчого чи суддю у тому, що він керувався чинним українським законом, суд не зможе", - сказав також він.

Кузьмін також розповів, що відносно Тимошенко порушено та розслідувалось близько десятка кримінальних справ.

За його словами, всі справи відносно Тимошенко закінчені й передані екс-прем'єру та її захисникам для вивчення, після чого будуть скеровані до суду.

Кузьмін зазначив, що ці справи виникли "не сьогодні".

"Тимошенко звинувачується не тільки в тому, що вона діяла незаконно на посту прем’єр-міністра. Вона звинувачується також в ухиленні від сплати податків як фізична особа. В ухиленні від сплати податків як керівник комерційного підприємства. Вона звинувачується в службових злочинах, у корисливих злочинах. Крім того, вона звинувачується у злочинах на посаді прем'єра", - розповів він.

Кузьмін також нагадав, що Генпрокуратура перевіряє інформацію про причетність Тимошенко до фінансування замовного вбивства депутата Євгена Щербаня та членів його родини.

"У нас є достовірна інформація про сплату з рахунків фірм, які контролювали Тимошенко і Лазаренко, коштів кілерам за це зухвале вбивство", - знову заявив він.

Кузьмін також зазначив, що за останні два роки правоохоронні органи притягли до кримінальної відповідальності більше урядовців і чиновників чинної влади, ніж чиновників колишніх урядів за усі часи існування України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування