Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ахметов накинув трохи грошей за чверть "Дніпроенерго"

Понеділок, 12 березня 2012, 10:56

DTEK Holdings Ltd дав згоду на придбання 25% держпакета акцій "Дніпроенерго" за ціною 1 млрд. 179 млн. 700 тис. грн.

Цю інформацію оприлюднили у понеділок на засіданні конкурсної комісії з визначення переможця конкурсу з продажу держпакета "Дніпроенерго", повідомляє УНІАН.

Під час засідання комісії відзначалося, що за результатами проведення незалежної оцінки держпакета даної енергокомпанії, як того вимагає законодавство при проведенні конкурсу з одним учасником, 25% "Дніпроенерго" було оцінено оцінювачем в 1 млрд. 179 млн. 700 тис. грн.

Раніше, під час приватизаційного конкурсу з продажу 25% держпакета акцій "Дніпроенерго", єдиний учасник конкурсу – ДТЕК Holdings Ltd – запропонував за приватизований держпакет акцій 1 млрд. 174 млн. 100 тис. грн., що на 100 тис. грн. більше від початкової ціни (1 млрд. 174 млн. грн.).

Оскільки в торгах брав участь лише один учасник, ФДМУ відповідно до законодавства прийняв рішення провести незалежну оцінку держпакета акцій, після чого запропонувати компанії-учасникові придбати даний пакет за ціною оцінки.

Як відомо, Фонд державного майна України 16 листопада 2011 року оголосив конкурс з продажу 25%-ного державного пакета акцій ПАТ "Дніпроенерго".

Початкова ціна держпакета акцій "Дніпроенерго" становила 1 млрд. 174 млн. грн.

Енергохолдинг ДТЕК входить до складу фінансово-промислової групи "Сістем Кепітал Менеджмент", яка належить бізнесмену Рінату Ахметову.

Через кіпрську DTEK Holdings Limited цей енергохолдинг контролює 41,4374% акцій "Дніпроенерго".

До складу "Дніпроенерго" входять Запорізька, Криворізька, Придніпровська ТЕС сумарною встановленою потужністю 8175 МВт (29% встановленої потужності всіх ТЕС України).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування