Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича визнають, що на його ініціативи не вистачає грошей

Понеділок, 12 березня 2012, 12:31

Із 16 мільярдів гривень, необхідних на реалізацію соціальних ініціатив Віктора Януковича, близько 11 мільярдів гривень уже є.

Про це заявила перший заступник глави Адміністрації президента Ірина Акімова на прес-конференції в понеділок, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

Вона зазначила, що всі соціальні ініціативи коштують чималих грошей.

"Приблизна оцінка всього обсягу, без програми іпотечного кредитування, становить близько 16 мільярдів гривень на сьогодні", - зазначила Акімова.

"Звідки взяти ці кошти? Ви вже бачили коментар голови НБУ, заяви президента, що кошти не можуть бути отримані за рахунок друкарського верстата", - сказала вона.

За словами Акімової, необхідні кошти планують отримати за рахунок доходів бюджету.

"Збільшення економічного зростання за результатами першого кварталу дозволить переглянути дохідну, і, відповідно, видаткову частину бюджету", - зазначила перший заступник глави АП.

"На сьогодні, за попередніми оцінками Мінфіну, вже є додаткові 10-11 мільярдів гривень, які надходять, насамперед, від перевищення планових показників із ПДВ і за рахунок планового підвищення надходжень від податку на прибуток", - зазначила вона.

Також Акімова підкреслила, що є й додаткові джерела.

"Гроші можуть бути взяті за рахунок декількох ініціатив, одна з них - податок на багатство. Цей закон, принаймні протягом першого року дії, може принести до півмільярда гривень", - розповіла вона.

Ще одним додатковим джерелом Акімова назвала ухвалення закону про лібералізацію ринку видобутку корисних копалин, згідно з яким буде здійснюватися ринковий продаж ліцензій на видобуток копалин. Надходження до бюджету від цього нововведення Акімова оцінила в 5-5,5 мільярдів гривень.

"Ті цифри, які є на сьогодні, дають можливість стверджувати, що за рахунок підвищення економічних показників, перш за все економічного зростання, покрити новий соціальний пакет ініціатив фінансовими джерелами - можна", - підсумувала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...