Генсекові Ради Європи не подобається, що відбувається з Тимошенко і Луценком

Понеділок, 12 березня 2012, 15:45

Генсек Ради Європи Турб'єрн Ягланд стурбований із приводу поводження з особами, які утримувалися під вартою в Україні.

Про це він заявив на засіданні комітету Ради Європи з попередження катувань, нелюдського або принижуючого поводження .

Секретар Ради Європи заявив, що в українських колоніях виявлено низку недоліків, що стосуються умов утримання під вартою, йдеться в прес-релізі комітету.

"Я також украй заклопотаний станом здоров'я Юлії Тимошенко. Скарзі Тимошенко в Європейський суд з прав людини буде надано пріоритетний статус. Я взяв до уваги заяви високопоставлених державних осіб України, у яких підтверджується, що влада країни неухильно виконає рішення суду", - заявив він.

"На даному етапі, я хотів би підкреслити, що на українській владі лежить обов'язок забезпечити гідні умови утримання Тимошенко, що відповідали б прийнятим країною зобов'язанням у рамках Ради Європи", - підкреслив Ягланд.

Делегація ЄКЗП вивчила медичне обслуговування, яке надавалося в СІЗО Валерієві Іващенку, Юрієві Луценку і Юлії Тимошенко.

Делегація висловила стурбованість із приводу затримок при організації оглядів лікарями-фахівцями поза СІЗО. Делегація також підкреслила необхідність додаткового лікування в лікарняних умовах.

Український уряд попросив опублікувати попередні зауваження, повну доповідь про відвідування буде передано владі найближчим часом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News