Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Брюссель попросив Україну не поспішати з датою парафування угоди з ЄС

Вівторок, 13 березня 2012, 13:19

Брюссель просив українську сторону не спекулювати щодо можливої дати парафування угоди про асоцiацiю доти, доки в переговорному процесі в самому ЄС не буде поставлено останню крапку.

Про це у вiвторок у Брюсселi заявив високопоставлений дипломат Європейського Союзу, коментуючи iнформацiю про парафування угоди про асоцiацiю 30 березня., пише "Інтерфакс-Україна".

"Саме тому ми просили українську сторону утриматися вiд оприлюднення можливої дати", - заявив співрозмовник.

Водночас вiн пiдтвердив, що попередньо Київ i Брюссель узгодили конкретну дату, але "роботу ще не завершено, останню крапку ще не поставлено".

"Такими заявами українська сторона тiльки завдає шкоди переговорному процесу, який ще триває всерединi ЄС", - заявив дипломат.

"Ще пiд час досягнення домовленостей ми звернулися до української сторони з проханням утриматися вiд оприлюднення дати - все може статися. Ситуацiя непевна. Це не дає користi для остаточного ухвалення рiшення", - додав він.

Як відомо, в МЗС України зазначили, що Київ розраховує на парафування угоди про асоцiацiю з ЄС до кiнця березня.

При цьому народний депутат фракцiї Партiї регiонiв, спiвголова парламентського клубу "Україна - ЄС" Володимир Вечерко повiдомив, що датою парафування стане 30 березня.

Про таку дату парафування угоди також повiдомляло видання "Коммерсантъ-Украина".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування