Богословська назбирала документи про зраду Тимошенко

Середа, 14 березня 2012, 08:22

Тимчасова слідча комісія парламенту зібрала докази, що нібито вказують на здійснення екс-прем'єром Юлією Тимошенко державної зради.

У цьому комісії допомогла головна військова прокуратура Росії, повідомляє Комерсант.

Оголошення остаточних результатів роботи комісії намічене на 16 березня.

Глава комісії Інна Богословська заявила, що Служба безпеки надала їй "головний документ, що підтверджує факт особистої зацікавленості Юлії Тимошенко в підписанні невигідних для України газових контрактів".

Вона продемонструвала виписку з постанови головної військової прокуратури Росії про припинення кримінальної справи щодо Тимошенко за нереабілітуючих обставин. 

Кримінальна справа, сказано у виписці, була порушена на підставі заяви колишнього керівника московського департаменту ЄЕСУ Владислава Литвинова.

У своїй заяві на ім'я головного військового прокурора РФ Литвинов відзначив, що вказівку про передачу грошей посадовим особам Міноборони РФ він одержав особисто від Тимошенко.

"Із січня 1996 по вересень 1997 року, за рішенням президента ЄЕСУ Тимошенко, одержав від неї гроші в сумі $15 тис. для заохочення низки військовослужбовців у зв'язку із завершенням поставки продукції за контрактом...",- цитується в документі.

"Гроші в сумі $5 тис. передані особисто Волкову Г. А. і Ізгагіну А. Н; Містюкову Н. Н. передана сума в $3 тис.",— показав Литвинов. 

У документах, що перебувають у розпорядженні комісії, також містяться свідчення посадових осіб центрального банку Кіпру, що підтверджують, що "дійсними акціонерами компанії "Somolly Enterprisers Ltd", що виступала посередником між ЄЕСУ й міноборони РФ, були Тимошенко й інші".

Згідно з випискою з постанови головної військпрокуратури Росії, кримінальна справа у щодо Тимошенко була закрита в 2005 році у зв'язку із закінченням строків давнини кримінального переслідування. 

"ВСК зуміла довести, що під час підписання угод вона (Тимошенко) діяла незаконно й мала особистий інтерес. Але остаточне рішення будуть приймати правоохоронні органи. З політичної точки зору Тимошенко здала інтереси країни",- підсумувала Богословська.

"Однак Тимошенко вже засуджена (на 7 років) за підписання газових угод. Суд не брав до уваги, чим вона керувалася! Давайте відштовхуватися від того, чи була це державна зрада?" - запропонувала комуністка Алла Александровська.

Стаття 111 кримінального кодексу - "державна зрада" - припускає покарання у вигляді позбавлення волі від 10 до 15 років. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
Усі новини...