ВЧЕНУ РАДУ СОЦІОЛОГІВ УСІМ СКЛАДОМ ВИКЛИКАЛИ В СБУ

Середа, 14 березня 2012, 09:44

Весь склад Вченої ради Інституту соціології викликають на допит в СБУ.

Про це повідомив заступник директора Інституту соціології Євген Головаха, пише УНІАН.

Він також передав копію листа від СБУ, в якому написаний "розклад" допитів всіх вчених соціологів, серед яких Микола Шульга, Микола Чурилов, Олександр Вишняк та ще півтора десятки осіб.

У листі старшого слідчого 3 відділу 1 управління СБУ Дишлюка, зокрема, йдеться, що "явка є обов'язковою. У разі неявки без поважних причин можливий примусовий привід", а при наявності підстав - притягнення до адміністративної або до кримінальної відповідальності.

"Такого ще не було у світовій практиці - викликати на допит всю Вчену раду. Можливо, в сталінські часи вчені ради розстрілювали по ночах, але ось так, викликати на допит в нібито європейській країні у 21 столітті, гадаю, просто неможливо", - наголосив він.

Головаха обурився, що науковців викликає навіть не МВС, а саме СБУ.

"Вони хочуть залякати вчених. Чому цей слідчий з СБУ не прийде та поговорить з вченими? Він хоче насолоджуватися своїм всесиллям та страхом вчених? Я учасник цього руху "1 грудня", сьогодні маю зустріч із іншими та хочу сказати: нас же скоро будуть пакувати пачками", - заявив він.

Водночас, як пише журналіст Валерій Калниш у своєму Facebook, у телефонній розмові Головаха зазначив, що вже перебуває у приміщенні СБУ, що в Аскольдовому провулку Києва.

"Прийшов на допит. Веселиться, каже, що викликати викликали, але не приймають – 45 хвилин чекає на допит у коридорі. При цьому злий: "в історії людства не було такого, аби всю вчену раду викликали на допит в КДБ", – пише Калниш.

За словами Миколи Томенка, науковців викликають на допит у зв’язку з начебто підписанням незаконного договору.

Тим часом в СБУ прокоментувати факт виклику Вченої ради інституту соціології на допит не змогли.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування