Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захарченко просить депутатів не чіпати міліціонерів руками

Четвер, 15 березня 2012, 07:05

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко запевняє, що правоохоронці ретельно підготувалися до Євро-2012.

"Працівники пройшли відповідні тренінги, мовну підготовку, належним чином інструктовані", - сказав він на прес-конференції в середу.

Захарченко навів дані соцдосліджень, де стверджується, що 60% українських громадян "впевнені, що міліція впорається з поставленим завданням" щодо охорони громадського порядку під час чемпіонату.

"Я хотів би звернутися до своїх колег і до вболівальників з проханням ставитися один до одного з повагою та розумінням. Адже це – велике свято, свято футболу і не варто його псувати", – закликав міністр.

Коментуючи дії міліції під час масових політичних акцій протесту, він наголосив, що правоохоронці були і залишатимуться аполітичними, виконуючи лише функцію охорони громадського порядку.

При цьому Захарченко окремо розкритикував поведінку народних обранців під час мітингів.

"У якій цивілізованій країні народний депутат підходить до міліціонера, хапає його за одяг і шпиняє пальцями в очі? І як правоохоронні органи повинні реагувати на це?", - запитав голова МВС.

"Я ще раз хочу звернутися до організаторів таких акцій: не порушуйте закон, не провокуйте міліцію, адже ви несете відповідальність за безпеку людей, яких ви вивели на вулицю. Міліціонера не можна хапати за формений одяг, чіпати його руками, заважати йому виконувати професійний обов’язок", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...