Єврокомісар: Європа оцінить вибори, виходячи з участі Тимошенко

Четвер, 15 березня 2012, 12:54

Можлива неучасть у майбутніх парламентських виборах екс-прем'єра Юлії Тимошенко вплине на оцінку їхніх результатів Європою.

Таку думку висловив Єврокомісар з питань розширення і Європейської політики сусідства Штефан Фюле в інтерв'ю Інтерфакс, відповідаючи на запитання, чи визнає ЄС вибори у випадку, якщо Тимошенко й інші лідери опозиції не братимуть в них участі.

"І так, і ні. Я думаю, що ми зовсім чітко дали зрозуміти, що ніхто не може бути поза законом, і той, хто колись вчинив злочин, має за це відповідати. Це - перше", - сказав він.

"Друге - це те, що ця відповідальність, звичайно, охоплює кримінальну відповідальність", - додав він.

Єврокомиссар знову заявив, що "якщо людина засуджена й відправлена у в'язницю за реалізацію політичної відповідальності й, як основу для цього вироку ви використовуєте статті, які прийшли ще із часів радянського законодавства (ст.364 і 365 КК), тоді є всі підстави говорити про вибіркове правосуддя".

"Зараз, коли під час виборів у вас представники опозиції перебувають у в'язниці, на підставі використання вибіркового правосуддя, звичайно, ви маєте очікувати, що це буде мати чіткі наслідки для того, як ці вибори будуть сприйматися", - упевнений Фюле.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування