Томенко: голосування за омбудсмена - провал Януковича в Раді

Четвер, 15 березня 2012, 22:00

Голосування в парламенті за кандидатуру омбудсмена показало, що в таємному режимі у президента Віктора Януковича в Раді немає більшості.

Про це заявив віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко в ефірі телеканалу ТВі.

"Я в парламенті з 2002 року, я не пам’ятаю, щоб під час таємного голосування бюлетенями було, за різними версіями, бо історію одного бюлетеня ми зараз з'ясовуємо, або 45 або 46 недійсних бюлетенів", - зазначив він.

"Це означає, що 46 депутатів сказали керівництву Партії регіонів, бо вони керують більшістю, що ми беремо бюлетені. В Верховній Раді України "беремо бюлетені" - означає голосувати, бо якщо ви не берете бюлетені, то ви не голосуєте. Це загальний принцип. Так було в різні часи. Це як правило нашого таємного голосування", - уточнив Томенко.

"Це найбільша несподіванка. Думаю, частина комуністів, думаю, частина позафракційних. Але, тим не менше, це точно більше як два представники Партії регіонів. Тому це перший провал Партії регіонів при серйозному питанні. Причому, не Партії регіонів, - це кандидатура не Азарова, навіть не Лавриновича, це кандидатура Януковича", - вважає віце-спікер.

"Уявіть собі, сьогодні вийшло, що в таємному режимі у Януковича немає більшості. Тобто це катастрофа. Не знаю, як президент буде впливати - кадрово чи в інший спосіб", - заявив Томенко, нагадавши, що "президент говорив, що він спокійно себе почуває, має
ледь не конституційну більшість, сьогодні не зміг свого кандидата проголосувати".

Таємне голосування за омбудсмена, на думку Томенка, свідчить, що "опір і невдоволення діями Януковича, його команди, відбувається і в Партії регіонів".

Як відомо, у четвер жоден з кандидатів не набрав достатньої кількості голосів для обрання уповноваженим з прав людини.

Так, за Валерію Лутковську проголосувало 212 депутатів, за Євгена Захарова – 134.

Не підтримали жодного кандидата 18 депутатів. Визнано недійсними 27 бюлетенів.

За даними джерел "Української правди" за провладного кандидата в омбудсмени Валерію Лутковську не проголосували щонайменше троє регіоналів, а також комуністи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування