Лавринович відверто назвав ЄДАПС корупціонерами

П'ятниця, 16 березня 2012, 16:14

Міністр юстиції Олександр Лавринович заперечує конфлікт інтересів Міністерства юстиції з групою депутатів Верховної Ради, що лобіюють інтереси консорціуму "ЄДАПС" (Київ).

Про це він сказав на прес-конференції, повідомляють Українські новини.

"Конфлікту між Мін'юстом і "Єдапсом" бути не може в принципі, тому що ми в різних сферах знаходимося, які не перетинаються", - сказав він.

"Є зі своєрідною репутацією бізнес-структура, яка формує свою корупційну систему по органах влади, і є міністерство, яке має дуже багато функцій, одна з яких полягає в експертизі проектів нормативних актів", - розповів Лавринович.

Міністр відмовився давати оцінку діяльності керівництва даної компанії.

У той же час він відзначив, що уповноважений Кабінету Міністрів по справах Європейського суду з прав людини Валерія Лутковська не є кандидатом Мін'юсту або його особистим кандидатом на посаду уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Лавринович підкреслив, що Лутковська працює в міністерстві вже 17 років, зокрема вона очолювала роботу зі створення в Україні системи виконання рішень Європейського суду з прав людини.

За словами міністра, під час цієї роботи вона одержала дуже гарну правозахисну практику, тому є на даний момент одним із кращих кандидатів на посаду омбудсмена.

Він додав, що не виключає, що кандидатура Лутковської буде висунута повторно, але якщо вона все-таки не буде обрана на цю посаду, то Мін'юст від цього тільки виграє, тому що не втратить такого висококваліфікованого фахівця.

Як повідомлялося, правозахисник, що балотувався на посаду уповноваженого Верховної Ради з прав людини Євген Захаров пов'язує необрання омбудсмена парламентом 15 березня конфліктом бізнес-інтересів Лавриновича і групою депутатів, що лобіює "ЄДАПС".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News