Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" запевняють, що відновлюють "принцип рівності" виборців

П'ятниця, 16 березня 2012, 21:11

Визначення меж виборчих округів, здійснене в 2006 році, порушило принцип рівності виборців в Україні.

Про це заявили в прес-службі Партії регіонів у відповідь на статтю "Української правди" "Партія регіонів почала грати в наперстки з виборчими округами".

"Автор чомусь не вказав, що існуюча методика "нарізки" округів, введена в 2006 році з легкої руки Юлії Тимошенко та Романа Безсмертного, грубим чином порушила принцип рівності виборців в Україні: кількість округів в найбільш густонаселених східноукраїнських областях було значно скорочено на користь західноукраїнських", - зазначили в партії.

На підтвердження своїх слів "Регіони" надали таблицю, яка "демонструє те, як під вузькополітичну мету помаранчева команда влади в 2006 році "перекроїла" виборчу карту в Україні".

 

"Детально ознайомившись з цифрами таблиці, стає гранично ясно, що нахабна і аморальна "дільба округів" відбулася п'ятьма роками раніше", - заявили в прес-службі.

"На сході країни це призвело до довгих черг на виборчих дільницях під час виборів до парламенту в 2006 році. Багато громадян, так і не дочекавшись своєї черги, йшли додому, не проголосувавши", - нагадали у партії.

 

"Таким чином, діюча на той момент влада технічно знизила кількість голосів на підтримку Партії регіонів", - наголошується в заяві.

"Регіони" запевняють, що "інформація, представлена ​​в статті цього автора, виглядає "вирваною" з політичного та демографічного контекстів".

"Очевидно, що при описі проблематики перерозподілу кордонів виборчих округів автор не побажав ознайомитися з його методикою, а також дав неповний порівняльний аналіз", - заявили в прес-службі.
 
Як відомо, у статті "Українська правда" написала про зацікавленість Партії регіонів в перерозподілі виборчих округів напередодні парламентських виборів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування