Росія пропонує українським сирзаводам домовитися в обхід міністерства

Неділя, 18 березня 2012, 08:29

Фахівці Росспоживнагляду в понеділок не поїдуть в Україну для інспекції підприємств, які збираються поставляти сир до РФ.

Про це заявив "Інтерфаксу" в неділю керівник Росспоживнагляду, головний держсанлікар РФ Геннадій Онищенко.

Він сказав, що Росспоживнагляд був готовий почати інспекцію українських сироварів 19 березня, але її параметри не були узгоджені, причому, з вини України.

"Підтверджуючи готовність виїхати 19 березня, ми цього не зробимо. У нас немає чіткого узгодження технічних параметрів перебування, складів делегацій, супроводжуючих осіб і так далі", - сказав Онищенко.

"Замість технічних узгоджень умов, порядку, маршрутів досліджень і часу перебування на території України, не отримавши відповідей від Мінсільгоспу (Україна), протягом другої половини тижня, що минає, ми спостерігали лише якісь міркування та посилання на незрозумілі експертизи", - заявив Онищенко.

Він сказав, що Росспоживнагляд готовий вести діалог напряму з українськими виробниками сиру, минаючи Мінсільгосп України.

"Я пропоную тим трьом заводам, яких ми номінували, як перший етап допуску, вийти безпосередньо на наших фахівців. Ми готові без участі офіційної структури, судячи з усього, мало зацікавленої в якнайшвидшому вирішенні ситуації, перевести роботу в технологічний режим, надзвичайно необхідний для виробника", - заявив Онищенко.

Як повідомлялося, з 7 лютого російська сторона ввела заборону на ввезення в країну сирів деяких українських виробників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування