Заради вступу в Євразійський союз можна змінити Конституцію - Янукович

Неділя, 18 березня 2012, 16:14

Президент Віктор Янукович не виключає внесення змін до Конституції або проведення всеукраїнського референдуму для вступу України в Євразійський союз.

В інтерв'ю телеканалу "Росія-24" він заявив, що Україна поки не готова дати конкретну відповідь про свою участь у союзі.

"Ми придивляємося зараз до цього економічного утворення", - сказав він.

Янукович зазначив, що Україна випала з інтеграційного процесу "майже на п'ять років, можливо, навіть більше", внаслідок чого втратила "дуже багато часу та інформації".

"Ми не були учасниками підготовки цих документів, і ми не готові сьогодні сказати, наскільки вони відповідають нашим національним інтересам", - сказав президент.

Крім того, за його словами, Україна буде дивитися на "хоча б первинний результат, за яким можна буде дати оцінку, що це дає державам, як це впливає на суверенітет".

Янукович зазначив, що часто звучить питання про те, що створення наднаціональних органів позбавить Україну якоїсь частини суверенітету.

"І це заборонено Конституцією. Щоб це питання практично вирішувати, є різні способи. Це зміна Конституції в парламенті, можливо, проведення референдуму всеукраїнського, і т.д. Але це вже спосіб. Але щоб піти цим шляхом, потрібно бути переконаним, і бачити результат", - зазначив президент.

"Потрібно бути переконаним, тому що напевно цьому інтеграційному шляху будуть перешкоджати опоненти, політичні сили різні, які будуть впливати на суспільство. Наприклад, якщо це буде референдум, буде дві точки зору, і люди будуть дивитися, а яка ж із них найбільш приваблива або правильна", - сказав Янукович.

Він також зазначив, що Україна не розуміє, як членство країн-учасниць Євразійського союзу в СОТ змінить відносини всередині цього союзу.

"Є сьогодні різні питання, на які поки ніхто не може дати відповіді. Прогноз - хотілося б, щоб був хороший", - резюмував Янукович.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування