Янукович поїде в резиденцію Путіна після програми "мінімум"

Понеділок, 19 березня 2012, 13:13

Очікується, що у вівторок, 20 березня, відбудеться зустріч президента України Віктора Януковича з прем'єр-міністром Російської Федерації Володимиром Путіним.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в українському посольстві у Москві.

Згідно з інформацією, зустріч із Путіним запланована в резиденції Ново-Огарьово в рамках робочого візиту Янукович в Росію 19-20 березня.

19 березня президент України візьме участь у засіданні міждержавної ради Євразійської економічної співпраці.

У ході візиту Янукович також планує провести зустрічі з лідерами країн-учасниць цієї співдружності, під час яких обговорить найбільш актуальні питання взаємодії, які становлять взаємний інтерес.

У посольстві додали, що візит Януковича до РФ здійснюється за офіційним запрошенням президента РФ Дмитра Медведєва.

"Актуальність цього візиту полягає в необхідності ефективного просування національних інтересів України в подальших відносинах з Євразійською економічною співдружністю і її майбутнім правонаступником Євразійським економічним союзом і у двосторонніх відносинах із країнами співдружності, насамперед, в економічній сфері", - зазначили в посольстві.

Крім того, цей візит покликаний донести до голів держав-членів ЄврАзЕС позицію України з приводу важливості розвитку взаємовигідних партнерських відносин із цим регіональним об'єднанням.

Також планується надати імпульс подальшому поглибленню торгово-економічної співпраці між Україною й державами-членами ЄврАзЕС на засадах вільної торгівлі, відповідно до загальновизнаних норм і стандартів СОТ, без застосування дискримінаційних торговельних режимів, вилучень і обмежувальних заходів.

У результаті візиту Януковича до Москви очікується просування інтересів українських експортерів для їх закріплення на ринках країн-учасниць ЄврАзЕС шляхом розширення ринків збуту української продукції й подальший розвиток енергетичної співпраці з країнами-членами митного союзу, зазначили у посольстві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування