Янукович дозволив відповісти Росії на сирну війну?

Понеділок, 19 березня 2012, 16:28

Президент Віктор Янукович підписав закон, яким врегулюється застосування зовнішньоекономічних заходів у відповідь на дискримінацію або недружню діяльність з боку іноземних держав.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента.

Законом розмежовуються повноваження по застосуванню зовнішньоекономічних заходів у відповідь на дискримінацію з боку інших держав і економічних об'єднань.

Документ передбачає надання Кабінетові Міністрів права на застосування режиму ліцензування, а Верховній Раді - право на введення повного або часткового ембарго, а також на припинення режимів найбільшого сприяння або спеціального пільгового.

Разом з тим перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський виключає введення Україною зустрічних торговельних обмежень у відповідь на такі дії з боку країн митного союзу Єдиного Економічного Простору (Росія, Казахстан, Бєларусь).

Про це він сказав журналістам за підсумками засідання міждержавної ради Євразійського економічного співтовариства в Москві (Росія), повідомляють Українські новини.

"Тільки не за принципом: ми теж будемо застосовувати. Тому що абсолютно зрозуміло, що ці речі, вони відбуваються за внутрішніми процедурами, за внутрішніми економічними законами", - сказав перший віце-прем'єр.

У той же час Хорошковський висловив думку, що подібного роду антидемпінгові розслідування доцільно було б виводити на рівень міжнародних договорів у рамках міжурядових комісій.

Він також підкреслив, що антидемпінгові заходи в основному приводять до переорієнтації на інші ринки, що негативно впливає на двосторонні торговельні відносини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування