Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Перший віце-прем'єр про "війни": українські товари легко переорієнтуються

Понеділок, 19 березня 2012, 17:01

Україна переорієнтується на інші ринки в разі введення обмежень на українські товари зі сторони країн-сусідів.

Про це перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський заявив у Москві журналістам після саміту ЄврАзЕС, передає УНІАН.

"Україні немає сенсу зменшувати товарооборот із будь-ким. Є сенс збільшувати. А антидемпінг або спеціальні розслідування призводять до того, що ми просто переорієнтуємося на інші ринки. Й це впливає негативно на двосторонні торгово-економічні відносини з нашими сусідами", - сказав він.

Хорошковський підкреслив, що Україна готова застосовувати адекватні дії, але лише не за принципом "і ми також застосовуватимемо".

За його словами, Україна виводитиме антидемпінгові розслідування на рівень міжнародних відносин і договорів, навіть у рамках міжурядових комісій, які працюють абсолютно з усіма країнами. Тоді це дасть нам додатковий захист, вважає він.

Хорошковський підкреслив, що стосовно українських товарів, через обґрунтовані й необґрунтовані причини, проводяться розслідування або існують подібного роду обмеження.

"Ми ж зі своєї сторони поводимося вкрай толерантно й просимо своїх сусідів поводитися по відношенню до нашої країни так само толерантно. Тому що, на наш погляд, будь-яке зменшення обсягів двосторонньої торгівлі не вигідне всім сторонам, не лише комусь конкретно", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...