Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол Чехії: Процес євроінтеграції України припинений

Вівторок, 20 березня 2012, 09:54

Посол Чехії в Україні Іван Почух констатував, що процес євроінтеграції України припинений через вибірковість й політичну мотивацію судових процесів щодо колишніх членів уряду.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "День", повідомляють Українські новини.

"Українське політичне представництво має звертати увагу на те, що ми послідовно торкаємось на найвищому політичному рівні після початку судових процесів над колишніми представниками уряду... Поки цю ситуацію не виправлять, потрібно сказати чесно українській громадськості, що процеси укладення угоди про асоціацію й зону вільної торгівлі будуть припинені", - сказав він.

Почух також висловив солідарність із главою представництва ЄС в Україні Жозе Мануелем Пінту Тейшейрою, якого український МЗС критикував за недипломатичність висловлень і втручання у внутрішні справи України.

Він підкреслив, що Тейшейра говорить від імені ЄС.

Також Почух додав, що відкритий лист міністрів закордонних справ Польщі, Чехії, Німеччини, Великобританії й Швеції, у якому вони назвали процес підписання й ратифікації угоди про асоціацію між Україною і ЄС заблокованим через незадовільний стан демократії в Україні, свідчить про турботу з боку ЄС.

"Думаю, лист був чітким. Я сподіваюся, його не будуть розглядати як ворожий акт із боку цих 5 країн. Навпаки - це вираження нашого інтересу й турботи про Україну", - сказав він.

Як повідомлялося, у відкритому листі міністри закордонних справ Швеції, Великобританії, Польщі, Чехії й Німеччині, опублікованому The New York Times 4 березня, констатували, що демократія в Україні перебуває в незадовільному стані, через що процес підписання й ратифікації Угоди про асоціацію між Україною і ЄС виявився заблокованим.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...