Люди з хворими нирками "штурмують" владу в Черкасах

Вівторок, 20 березня 2012, 10:49

Більш ста хворих із нирковою недостатністю заблокували рух в обидва боки бульвару Шевченка в Черкасах, вимагаючи не закривати діалізний центр "Фрезеніус".

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", учасники акції прийшли на мітинг о 9.00 і спробували потрапити в будівлю Черкаської облдержадміністрації, однак їх туди не пропустили правоохоронці.

Тоді мітингувальники заблокували рух автомобілів на бульварі Шевченка, а також на вулиці Лазарєва, яка розташована поруч.

Раніше Головне управління охорони здоров’я й медицини катастроф Черкаської облдержадміністрації відмовилося виділяти гроші на лікування мешканців Черкас у німецькій клініці "Фрезеніус".

Начальник Головного управління охорони здоров’я й медицини катастроф Черкаської ОДА Володимир Брожик тепер пояснив, що співпраця з діалізним центром "Фрезеніус" припинена через відсутність коштів у обласному бюджеті.

"Листом облдержадміністрації від 31 січня цього року товариство з обмеженою відповідальністю "Фрезеніус Медікал Кер Україна" було попереджено, що у зв'язку з украй обмеженими можливостями обласного бюджету в 2012 році витрати на оплату послуг лікування хворих із хронічною нирковою недостатністю методом гемодіалізу не передбачені. У зв'язку з цим послуги цього товариства закуповуватися не будуть", - сказав він.

Брожик запевнив, що в області створені всі необхідні умови для надання якісних медичних послуг хворим із хронічною нирковою недостатністю.

Зокрема, у комунальній установі "Обласна лікарня - центр екстреної медичної допомоги й медицини катастроф" Черкаської обласної лікарні є 15 діалізних місць. Працює філія гемодіалізного відділення обласної лікарні на базі Уманської центральної районної лікарні на 9 діалізних місць.

Крім того, у грудні 2011 року відкрита філія гемодіалізного відділення на базі Звенигородської центральної районної лікарні на 6 діалізних місць.

"Зараз в області створена мережа відділень гемодіалізу, що повною мірою забезпечує потреба в наданні медичної допомоги хворим із хронічною нирковою недостатністю", - підкреслив Брожик.

Уточнимо, що хворі із нирковою недостатністю змушені для підтримання житття регулярно очищувати кров у медичних умовах, інакше в їхньому організмі відбувається сильна інтоксикація.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
Усі новини...