Рада церков скасувала візит у Брюссель через Януковича

Вівторок, 20 березня 2012, 14:11

Всеукраїнська рада церков та релігійних організацій перенесла зустріч із європейськими чиновниками у Брюсселі заради прийому президента Віктора Януковича.

Про це "Українській правді" повідомив речник УПЦ КП архієпископ Євстратій (Зоря).

За його словами, зустріч планувалась на 21-23 березня у тому числі як відповідь на візит голови Европейської народної партії Вільфреда Мартінса, який відбувся у вересні.

У Брюсселі представники ради церков мали зустрітися із головою Європейської ради Германом ван Ромпеєм, єврокомісаром з питань сусідства Штефаном Фюле, високим представником з питань безпекової політики Кетрін Ештон, президентом ЄНП Вільфредом Мартінсом, його заступником Яном Ольбріхтом та іншими.

Втім, у вівторок рада церков отримала запрошення від адміністрації президента на зустріч із Януковичем, яка мала би відбутися 21 березня.

"Рада прийняла рішення про те, щоб відмінити візит до Брюсселю і зустрітися з президентом Януковичем. Рішення у телефонному режимі прийняли голови конфесій", - зазначив речник єпархії.

За його словами, вже були придбані квитки на літак до Брюсселю, проте це не завадило тому, аби відмінити візит.

Речник УПЦ зазначив, що зустріч у Брюсселі мала відбутися ще у лютому, проте була скасована, бо "не можна було підтвердити певний рівень" європейських чиновників.

"Запланована поїздка не була прив’язана до політичних подій. Вона покликана представити на міжнародній арені приклад конфесійної співпраці в Україні: … до ради церков входять і православні, і греко- та римо-католики, і протестанти, і мусульмани", - підкреслив архієпископ.

За словами Євстратія, планується за можливості провести зустріч із європейськими високопосадовцями пізніше.

Зустріч представників ради церков із президентом Януковичем відбудеться у середу о 15 годині.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування