Ющенко хотів другий фронт опозиції, але сам ризикує скиненням

Вівторок, 20 березня 2012, 16:38

Віктор Ющенко запропонував "Нашій Україні" створити нове об'єднання опозиції - альтернативу Комітету опору диктатурі.

Таку пропозицію він озвучив у понеділок на засіданні політради "Нашої України", повідомило "ЛІГАБізнесІнформ" джерело в партії.

За його словами, Ющенко запропонував об'єднання НУ з декількома патріотичними партіями: Конгресом українських націоналістів (КУН), Собором і Українською народною партією (УНП).

"Ющенко озвучив план, згідно з яким "Наша Україна" повинна влитися в УНП. Партія Юрія Костенка була обрана за основу об'єднання через найвищий серед усіх рейтинг і через відсутність боргів, від яких страждає НУ", - сказало джерело.

Фактично, за словами співрозмовника, йшлося про створення правоорієнтованого опозиційного об'єднання, альтернативного КОДу, – з виходом "Нашої України" з комітету.

Однак президія партії не підтримала ідею створення другого опозиційного фронту. Проти висловилися, зокрема, голова політради НУ Валентин Наливайченко і член президії Сергій Бондарчук (при президенті Ющенку вони очолювали СБУ й "Укрспецекспорт" відповідно).

Цю інформацію підтвердив агентству й сам Бондарчук. При цьому він не вважає це прямим конфліктом із головою партії: "Ми не пішли проти позиції Ющенка. У нас просто є своя позиція".

Бондрачук вважає недоречним вносити плутанину в розуми виборців створенням альтернативних опозиційних сил.

"У мене є багато питань до нинішніх лідерів об'єднаної опозиції. Але те, що сталося в Обухові, в якому на виборах мера балотувалися два опозиційні кандидати, які набрали в сумі більше голосів, ніж кандидат від влади, але в підсумку програли, показує – лідерам опозиції й так непросто знайти спільну мову", - сказав він.

"Мені здається, що в такий момент нам усім треба шукати спільну мову і йти на компроміси, а не створювати альтернативні майданчики", - додав Бондарчук.

Однак джерела в партії говорять, що між Наливайченком із Бондарчуком та Ющенком накопичується усе більше протиріч, і не виключають, що може дійти до зняття Ющенка з посади голови партії.

"Наливайченко і Бондарчук розуміють, що навіть у складі об'єднання шансів потрапити у Верховну Раду в Нашої України немає. Принаймні, поки її головою є Ющенко", - зазначило джерело в НУ.

"Сили, які педалюють об'єднання (КУН і УНП), навпаки, хочуть, щоб Ющенко залишився, оскільки при Наливайченку, якщо він очолить партію, шанси на отримання влади в новому опозиційному блоці зменшаться", - додав співрозмовник.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування