Банкір, у якого стріляли, є свідком у справі про Родовід Банк

Середа, 21 березня 2012, 07:27

Банкір, на якого було скоєно напад у понеділок увечері під Києвом, проходить свідком у справі про розкрадання бюджетних коштів у Родовід Банку.

Про це пише газета Комерсант-Україна з посиланням на джерела.

Потерпілим є заступник голови правління банку "Союз" Сергій Дядечко, власник баскетбольного клубу "Донецьк.

У МВС відмовляються називати імена постраждалого, його охоронця й водія, поранених у перестрілці.

Однак у банку "Союз" підтвердили цю інформацію, але не більше. "Триває слідство, і ми не можемо його коментувати",— сказав голова правління "Союзу" Віталій Валовий. 

Причиною замаху на Дядечка могла стати його можлива поінформованість про виведення коштів з Родовід Банку, який держава рекапаталізувала ще в 2009 році.

Він був віце-президентом Родовід Банку й проходив свідком у справі про розкрадання бюджетних коштів, розповіли  джерела в банку й правоохоронних органах.

"Кажуть, що він нібито причетний до організації схеми по виведенню з банку 67 млн грн. Розслідуються факти підміни застав по кредитах і надання неіснуючих ділянок в Обухівському районі Київської області",- розповів один із співрозмовників.

"Але викликає питання те, що його підлеглий - Геннадій Піскун - восени минулого року під час роботи слідчої групи раптом нібито "викинувся" з вікна, а тепер стріляють у Сергія", - додав він.

Джерела стверджують, що у вівторок зранку Дядечко залишив лікарню, забрав родину й виїхав з України.

"Він зараз займається питанням надання йому політичного притулку в одній з європейських країн", - зазначив співрозмовник. 

 Як відомо, цей банк хоче поглинути "регіонал" Юрій Іванющенко

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування