Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лукашенко: розстріл "мінських терористів" - моя особиста трагедія

Середа, 21 березня 2012, 10:20

Президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав особистою трагедією страту Владислава Ковальова й Дмитра Коновалова, засуджених за організацію теракту в мінському метро 11 квітня 2011 року.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу Russia today, передає ВВС.

"Для мене це була чергова трагедія в моєму житті. Але найбільше я співпереживав батькам цих людей, яким я допомогти не можу. На жаль", - сказав Лукашенко.

"От часто запитують: "Що для вас найскладніше?" Я вже говорив якось привселюдно, що для мене найскладніше - підписати відповідний указ про непомилування. Помилував же я за весь період, по-моєму, тільки одну людину", - відзначив президент Білорусії.

Лукашенко також заявив, що Євросоюз ніколи не просив його почекати з виконанням смертного вироку Коновалову й Ковальову.

"Євросоюз ніколи не просив мене почекати зі стратою цих людей. Євросоюз завжди від нас вимагав скасувати страту", - сказав Лукашенко.

Як відомо, Лукашенко відмовився помилувати засуджених до страти Коновалова й Ковальова, незважаючи на прохання Європи. Вони були розстріляні на вихідні. При цьому батьки дізналися про страту вже після того, як вона була зроблена.

Деякі експерти стверджували, що теракти в мінському метро були організовані білоруськими спецслужбами.

Україна як і європейські країни засудила страту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування