"Регіонали" поки не готові задовольнити сподівання Путіна

Середа, 21 березня 2012, 11:35

У Партії регіонів не готові говорити про ратифікацію угоди щодо Зони вільної торгівлі з СНД доти, доки не побачать самого документу.

Про це розповів лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, коментуючи сподівання російського прем'єра та обраного президентом Володимира Путіна щодо ратифікації цієї угоди до кінця тижня.

За його словами, зараз документ перебуває в експертному управлінні адміністрації президента і до Верховної Ради ще не надходив.

"Ми з повагою ставимось до наших колег і тим більше до обраного президента Російської Федерації, але поки ми не подивимось цей документ, говорити про якусь ратифікацію сьогодні неможливо, тому що ми не бачили тексту", - сказав він.

Єфремов зазначив, що у партії влади немає особливих застережень щодо загальної концепції угоди, оскільки "результатом співпраці з Росією став торгівельний обіг України в 56 мільярдів доларів за попередній рік і, за розрахунками спеціалістів, входження до зони вільної торгівлі з СНД надає одразу автоматом плюс 2% ВВП".

"І це добре", - додав він.

"Але нам все одно необхідно бачити угоду, бо все інше – це лише розмови", - сказав він.

Як відомо, під час зустрічі президента Віктора Януковича із Володимиром Путіним у вівторок, російський прем'єр повідомив, що вже направив до Держдуми законопроект по ратифікації угоди і сподівається, що Україна до кінця тижня також ратифікує угоду.

У відповідь на це Янукович зазначив, що Україна веде роботу з цього питання, і воно обов'язково буде вирішено.

Пізніше у вівторок Держдума ратифікувала угоду про Зону вільної торгівлі в рамках СНД.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування