Інтелігенція просить Януковича звільнити Тимошенко

Середа, 21 березня 2012, 13:00

Представники української інтелігенції просять президента Віктора Януковича звільнити з-під варти екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

Відповідного листа Януковичу написали представники української інтелігенції, письменники, митці, науковці та видатні громадські та політичні діячі, повідомляє прес-служба "Батьківщини". 

"Ми звертаємося до Вас з проханням – своїм указом невідкладно помилувати Юлію Тимошенко та повністю звільнити її від відбування несправедливого покарання", - йдеться в листі.

Підписанти зазначають, що "політично вмотивоване і протизаконне рішення" про позбавлення Тимошенко волі "є викликом всьому українському суспільству, наругою над демократією, свободою та правами людини".

Автори документу також наголошують, що "протизаконний вирок" Печерського суду дискредитує і президента, який має бути гарантом Конституції і захищати права і свободи громадян.

"Переслідування і ув’язнення політичної опозиції (а це головна ознака будь-якого авторитарного режиму) вже стало непривабливим сьогоденням нашої держави", - зазначають вони. 

Підписанти просять розглядати цей лист як офіційне клопотання про помилування Тимошенко.

Підписи під ним поставили близько ста представників української інтелігенції, Герої України, народні депутати, священики, колишні політв’язні, видатні громадські та політичні діячі. 

Документ оприлюднила на прес-конференції Герой України, лауреат Шевченківської премії Дмитро Павличко, Герой України Левко Лук’яненко та доктор юридичних наук Володимир Василенко. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування