Захисник: Влада намагається отримати новий вирок Тимошенко до касації

Понеділок, 26 березня 2012, 13:51

Влада намагається отримати новий вирок для Юлії Тимошенко до моменту розгляду касації на вирок у справі про угоди з Росією.

Таким чином один з захисників екс-прем'єра Олександр Плахотнюк прокоментував передачу до суду справи про ухиляння від сплати податків корпорації ЄЕСУ.

За його словами, його лише нещодавно включено до складу захисників Тимошенко у цій справі, в той час як термін ознайомленні з матеріалами завершився 28 березня.

Тому, додав Плахотнюк, він не встиг ознайомитися з матеріалами в повному обсязі, так само як і Тимошенко через стан здоров'я.

"Враховуючи ту швидкість, з якою справа йде до суду, і враховуючи те, що на 15 травня призначено розгляд касаційних скарг на вирок у газовій справі, можна зробити висновок, що до 15 травня владі потрібен новий вирок", - сказав він.

"Також є велика ймовірність і у Вищого спеціалізованого суду немає іншого виходу, як скасувати попередні вирок",  сказав він.

Він назвав абсурдною ситуацію, коли суддя районного суду переглядатиме справу, закриту свого часу колегією Верховного суду, і "один ухвалюватиме рішення про винуватість Тимошенко в той час, як більше 50 суддів Верховного суду не знайшли складу злочину".

Плахотнюк також вважає передчасними заяви голови СБУ у ЗМІ про достатню кількість матеріалів щодо доведення провини Тимошенко у цій справі.

"Говорити про те, що вона доведена, може лише суд, тому як мінімуму я вважаю ці заяви тиском на суд, на захист і на саму Юлію Володимирівну", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування