Комфорт однієї подорожі Литвина коштував не менше 1,2 мільйона?

Вівторок, 27 березня 2012, 14:10

Апарат Верховної Ради не повідомив вартість перельоту чартерним літаком спікера Володимира Литвина до Японії у березні 2012.

Про це ідеться у листі керівника апарату парламенту Валентина Зайчука на запит Української правди.

"Фінансування витрат на візити народних депутатів за кордон здійснюється в обсягах, передбачених Держбюджетом на 2012 рік", - сказано в листі.

"Що стосується вартості конкретного візиту голови Верховної Ради, то слід зауважити, що такі розрахунки не проводяться у зв’язку з відсутністю необхідності у таких даних. Адже ефективність і результативність закордонних візитів керівництва парламенту, народних депутатів, співробітництво з парламентами зарубіжних країн та міжнародними організаціями не залежать від їх вартості", - також зазначив Зайчук.

Як відомо, у березні 2012 Литвин здійснив візит до Японії чартерним літаком Іл-62 Державного авіапідприємства "Україна".

 

Водночас, як повідомив "Українській правді" екс-спікер Арсеній Яценюк, за часів його керівництва парламентом бюджет перельоту до Китаю чартерним літаком авіапідприємства "Україна" складав 1,2 мільйона гривень.

Після обрахунку такого бюджету, за словами Яценюка, він відмовився від візиту до Китаю чартерним літаком.

Литвина у Японії, як повідомив апарат парламенту, супроводжувати депутати Швець, Воропаєв, Самойлик, Шемчук, а також двоє охоронців Литвина, п'ятеро співробітників апарату Верховної Ради, двоє співробітників парламентського каналу "Рада" і один фотожурналіст парламентської газети Голос України"

Загалом у 2011 році авіаперельоти спікера парламенту Литвина чартерними літаками коштували бюджету 3 мільйони 782 тисячі 200 гривень, повідомив Валентин Зайчук.

Як відомо, спікер парламенту Володимир Литвин подорожує Україною та за кордон на чартерних літаках Державного авіапідприємства "Україна".

Водночас нещодавно була оприлюднена інформація, що президент Фінляндії літає звичайним рейсовим літаком.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування