Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Учителі VIP-ліцею захищають учнів від журналістів, які розповіли про наркотики

Вівторок, 27 березня 2012, 17:09

Педагогічний колектив ліцею "Поділ" наголошує на порушенні прав дітей при зборі журналістами інформації про розповсюдження наркотиків серед учнів.  

Про це сказано у листі колективу ліцею, що має у своєму розпорядженні "Українська правда".

Педагоги наголошують, що журналісти програми "Гроші" у своєму сюжеті про поширення наркотиків у школах Києва брали інтерв’ю у дітей, не попередивши про це ні їх, ні їхніх батьків, знімали їх прихованою камерою.

Крім того, вони зазначають, що, "незважаючи на символічне "затуманення" обличчя, дітей легко впізнали".

"Тому батьки учнів і педагоги ліцею занепокоєні особистою безпекою дітей, порушенням права дитини", - сказано у листі.

Крім того, педагоги переконані, що проблема розповсюдження наркотиків серед дітей є актуальною не лише для навчальних закладів, які були названі у сюжеті програми "Гроші", а й для більшості шкіл.

Вони також заявляють, що інформація про те, що наркотичні речовини були придбані на території Ліцею №100 "Поділ", не відповідає дійсності.

"Ліцей №100 "Поділ" не є тим навчальним закладом, де журналістка брала інтерв’ю і за посередництва учнів придбала наркотики", - сказано у листі.

Педагоги вимагають від правоохоронних органів "активізації боротьби із розповсюджувачами наркотичних речовин серед школярів Києва", а також перевірити інформацію журналістів щодо розповсюдження наркотиків на Контрактовій площі.

"Звертаємо увагу журналістів на необхідність дотримання етичних і професійних норм при підготовці матеріалів, які можуть порушити безпеку дітей", - сказано у листі.

Педагоги також наголошують, що регулярно проводять серед учнів профілактичну роботу щодо запобігання вживанню та поширенню наркотиків.

Як відомо, у сюжеті програми "Гроші" йшлося про те, що на території столичних навчених закладів для vip-ів з легкістю можна придбати наркотичні засоби.

Зокрема, у матеріалі були показані ліцей "Поділ" і Кловський ліцей, в яких навчаються діти відомих і багатих батьків.

Пізніше прокуратура Києва вирішила провести перевірку за результатами розслідування програми "Гроші", в якому вдалося придбати наркотичні засоби на території Кловського ліцею і ліцею №100.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування