Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція визначилася з новим претендентом на захист прав

Середа, 28 березня 2012, 09:29

Опозиція вирішила висунути кандидатом на посаду омбудсмена президента Міжнародного правозахисного центру "Ла Страда-Україна" Катерину Левченко.

Таке рішення було прийнято на засіданні парламентської фракції " Бют-Батьківщина" у п'ятницю, 23 березня, пише Комерсант-Україна.

"Фракція вирішила висунути Катерину Левченко, вона відомий правозахисник, людина, що серед іншого займається й проблемами гендерної рівності, крім того, депутат минулого скликання Ради",— повідомив перший заступник глави парламентського комітету з питань прав людини Віктор Таран. 

Левченко прийняла пропозицію опозиції без зволікання.

"Після того як Євген (Захаров) вирішив не висувати свою кандидатуру, мені подзвонили із секретаріату фракції "Бют-Батьківщина" і запросили на засідання - я повернулася з відрядження й уже в п'ятницю відповідала на питання депутатів про свою діяльність як правозахисника",- розповіла вона.

У виборах омбудсмена, за її словами, "важлива не перемога, а участь". "Необхідно привернути увагу до правозахисного руху, висування може стати приводом для того, щоб наші ідеї були почуті",— підкреслила правозахисниця. 

В опозиції обіцяють офіційно висунути свого кандидата "найближчим часом". "Підписи почали збирати минулого тижня - у нас є твердих 100 голосів, і ми можемо розраховувати на підтримку колег з НУНС",- сказав Таран.

У Партії регіонів відзначають, що шанси Левченко невеликі. "У нас є своя кандидатура — Валерія Лутковська, але правозахисник від опозиції зможе пройти комітет і представити свою програму із трибуни Верховної ради",— сказав заступник глави профільного комітету "регіонал" Іван Попеску. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: