Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Миколаївським ґвалтівникам загрожує довічне ув'язнення

Четвер, 29 березня 2012, 14:11

Кримінальну справу стосовно трьох причетних до скоєння злочину над Оксаною Макар перекваліфіковано зі статті про замах на вбивство на статтю про умисне вбивство.

Про це на брифінгу у Києві повідомив керівник прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко, пише "Інтерфакс-Україна".

"У зв'язку зі смертю Оксани Макар Генеральна прокуратура дала письмові вказівки Головному слідчому управлінню МВС щодо перекваліфікації злочину ... із замаху на скоєний злочин", - сказав він.

Таким чином, за його словами, стаття 15 Кримінального кодексу (замах на вчинення злочину) знято.

Після перекваліфікації всім трьом причетним до цього злочину буде пред'явлено обвинувачення.

Керівник прес-служби також нагадав, що для проведення досудового слідства передбачається двомісячний термін, однак з урахуванням обставин злочину заплановано завершити слідчі дії вже в квітні.

У свою чергу начальник управління зі зв'язків із громадськістю МВС Володимир Поліщук наголосив, що смерть Макар не стане на заваді розслідуванню справи, оскільки з нею проводили необхідні слідчі дії та зібрали доказову базу.

"З нею спілкувалися правоохоронці, її свідчення також є в матеріалах справи. Вже зібрано дуже серйозну доказову базу", - сказав він.

За словами Поліщука, стосовно всіх трьох причетних порушено кримінальну справу за статтею про умисне вбивство, зґвалтування, а одному з них також пред’явлено обвинувачення у зґвалтуванні неприродним способом.

Поліщук додав, що за такі злочини покаранням може бути як позбавлення свободи до 15 років, так і довічне ув'язнення.

Крім того, він повідомив, що у справі будуть проведені додаткові експертизи: пожежно-технічна, психіатрична експертиза щодо обвинувачених, і молекулярно-генетична експертиза.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування