Делегація ПАРЄ не захотіла йти у "покращену камеру" Луценка

Четвер, 29 березня 2012, 17:12

Делегація ПАРЄ побувала у Лук’янівському СІЗО, де зустрілася з екс-міністрои внутрішніх справ Юрієм Луценком.

Так, Луценка відвідали співдоповідачі комітету ПАРЄ Маріетта де Пурбе-Лундін та Маіліс Репс, а також секретар Комітету Бас Кляйн.

"Зустріч тривала близько двох годин, проходила вона у кабінеті керівника СІЗО", - сказала дружина екс-міністра Ірина Луценко, повідомляє прес-служба "Народної Самооборони".

За словами Луценка, на його пропозицію відвідати нову "покращену" камеру, аби познайомитися із побутом СІЗО, іноземні гості відмовилися.

"Вони прекрасно розуміють, що це заготовлена показуха, тому погодилися подивитися лише ту камеру, у якій я провів попередні 456 днів", - передала слова чоловіка Ірина Луценко.

За її словами, співдоповідачок ПАРЄ особливо цікавило питання здоров’я її чоловіка.

"Вони прекрасно розуміють, що комісія МОЗ носить лише рекомендаційний характер. Оскільки чоловіка у СІЗО не лікують, а лише дають знеболювальне, це сигнал про відсутність медичного забезпечення ув’язнених", - зауважила дружина екс-міністра.

Вона також додала, що останній місяць Луценку не надавалися навіть знеболювальні, через що його стан погіршився.

"Останні два дні він просив зробити йому знеболювальні уколи, аби полегшити біль", - уточнила вона.

Луценко звернувся до європейських гостей із проханням провести незалежне медичне обстеження іноземними лікарями для об’єктивної оцінки його здоров’я.

"Луценко розуміє, що замовчування ситуації по його здоров’ю, особливо що стосується печінки та підшлункової, є вкрай небезпечним для нього. Лікувати наявні у нього хвороби в умовах в’язниці неможливо", - наголосила Ірина Луценко.

Гості також поцікавилися перспективою подальшого політичного майбутнього Луценка, "чи можливий правовий вихід із політичного колапсу, в якому він опинився, чи то шляхом касації, амністії, чи декриміналізації статей, за якими він засуджений".

"Мій чоловік повідомив їм, що він розраховує лише на рішення Європейського суду з прав людини, яке може бути виконане в Україні тільки після зміни влади. Такого харизматичного політика, яким є Юрій Луценко, влада до парламентських виборів не випустить із в’язниці", - сказала Ірина Луценко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування