Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міністр Грищенко затьмарив візит доповідачкам ПАРЄ

Четвер, 29 березня 2012, 18:24

У Парламентській асамблеї Ради Європи стурбовані небажанням України виконувати рекомендації Ради Європи.

Про це сказала співдоповідач моніторингового комітету ПАРЄ Марієтта де Пурбе-Лундін на прес-конференції в четвер в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми тільки що зустрічалися з міністром закордонних справ України, який висловив думку, що, по суті, Україна може робити все, що захоче і навіть не виконувати ні резолюції, ні рекомендації комітету (Ради Європи)", - сказала співдоповідач.

Вона зазначила, що "була шокована міністром закордонних справ (Костянтином Грищенком) і тим, як він це сказав".

За словами представника ПАРЄ, це було несподіванкою, оскільки на зустрічі з іншими представниками української влади було викладено інше бачення ситуації, що склалася.

"Ця зустріч затьмарила весь наш візит", - додала Пурбе-Лундін.

Як відомо, ПАРЄ закликала президента Віктора Януковича розглянути всі можливі засоби, щоб звільнити екс-прем'єра Юлію Тимошенко та інших членів колишнього уряду, а також дозволити їм брати участь в майбутніх парламентських виборах.

Асамблея також закликала українську владу "швидко змінити ці дві статті (статті Кримінального кодексу, за якими була засуджена Тимошенко) у відповідності зі стандартами Ради Європи та зняти звинувачення з колишніх посадових осіб уряду".

Така поправка до резолюції "Функціонування демократичних інститутів в Україні" була підтримали 26 січня 2012 року в Страсбурзі в ході голосування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування