Україна і ЄС парафують лише частину угоди?

Четвер, 29 березня 2012, 20:23

Керівники переговорних груп щодо Угоди про асоціацію між Україною і ЄС 30 березня у Брюсселі парафують лише політичну частину документу.

Про це повідомив високопосадовець Єврокомісії, якого цитує "Укрінформ".

"Ми розглядаємо процес парафування політичної і економічної частини Угоди про асоціацію між Україною і ЄС як єдиний процес, але він буде завершений у два етапи", - зазначив він.

"30 березня ми повністю парафуємо політичну частину документу. Водночас економічна частина, що включає домовленості про створення поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі буде парафована за декілька місяців після остаточного завершення юридичних та лінгвістичних параметрів тексту", - зазначив співрозмовник агентства.

Разом з тим, він наголосив, що незважаючи на таку ситуацію, сторони вважають текст угоди, в принципі, підготовленим, водночас економічна частина потребуватиме певних технічних погоджень.

Як уточнив представник Єврокомісії, політична частина угоди про асоціацію між Україною і ЄС включає 170 сторінок (вони будуть парафовані у п'ятницю 30 березня).

Водночас серед 180 сторінок економічної частини щодо ЗВТ у п'ятницю керівники переговорних груп парафують лише першу і останню сторінки.

Окрім цього, документ містить 1350 сторінок додатків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...