Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Льовочкіна: при вступі до ЄС Україна зазнає мільярдних втрат

П'ятниця, 30 березня 2012, 23:33

Європейський союз підпише парафований договір про асоціацію з Україною, бо він економічно вигідний європейському об'єднанню.

Таку думку озвучила депутат від Партії регіонів Юлія Льовочкіна в п’ятницю в Польщі, повідомляє УНІАН.

"Та буде він підписаний, тому що Європа дуже прагматична. Це економічно вигідно Євросоюзу", - сказала вона.

Льовочкіна зазначила, що для України цей договір має в першу чергу політичне значення, підкресливши, що економічно українська держава в перші 3-5 років дії документу чекають значні втрати.

"Ми підписуємо, по-перше, з політичних міркувань, тому ми повинні просуватися в реалізації свого європейського вибору", - сказала депутат.

Депутат повідомила, що передбачене договором скасування мита на імпорт автомобілів призведе до втрати доходів держбюджету на 10%.

Крім того, Україна, згідно документу, бере на себе зобов'язання упроваджувати європейські стандарти у сфері енергетики, що зажадає від влади інвестицій "на мільярди доларів", яких у країни немає.

Льовочкіна сказала, що ЄС не запропонував компенсаторів для економічних втрат України, зауваживши, що документ також може призвести до втрати конкурентоспроможності українських виробників у низці інших галузей.

Водночас, по її словами, в більш довгостроковій перспективі втрати одних українських виробників мають компенсуватися - завдяки зоні вільної торгівлі з ЄС - зростанням конкурентоспроможності інших.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування