Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головред Russia Today: Немає ніякої об'єктивності

Вівторок, 10 квітня 2012, 15:36

Главред телеканала Russia Today Маргарита Симоньян не приховує, що її телеканал під час російсько-грузинського конфлікту вів інформаційну війну.

Про це вона сказала в інтерв'ю Комерсанту.

"Зараз ні з ким не воюємо. А от в 2008 році воювали. Міністерство оборони воювало із Грузією, а інформаційну війну вели ми, причому з усім західним світом", - сказала вона.

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи не є телеканал Russia Today міністерством оборони, тільки в телевізорі, вона сказала:

"Це частина м'якої сили, soft power. До речі, такий же інструмент, як BBC або CNN для Великобританії й США".

"Я добре пам'ятаю 2008 рік. Тоді навіть дуже ліберальні люди раптом почали голосно кричати: "Як же так! Ми програємо інформаційну війну! Чому вони все брешуть?!" Звичайно, програємо. Ми тільки прокинулися. Почали займатися цим питанням в 2005 році", - сказала Симоньян.

"А та ж BBC була заснована ще у 1922 році, розумієте?" - додала вона.

Відповідаючи на запитання, як такі "державні завдання" поєднуються з журналістською об'єктивністю, вона сказала: "Та  так само й поєднується, як у всіх інших каналів. Немає ніякої об'єктивності".

"СNN влаштовують просто грандіозні істерики, коли гинуть 20 американських солдатів, царство їм небесне. А те, що там ще 2000 мирних жителів загинуло, навіть не згадується. Ну яка об'єктивність, ну де вона? Тож, коли Росія воює, ми, звичайно, на стороні Росії", - сказала вона.

Раніше повідомлялося, що засновник Wikileaks Джуліан Ассанж запускає власне ток-шоу на телеканалі Russia Today.

Телеканал Russia Today - російський англомовний супутниковий телеканал, що фінансується державою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування