Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович розповів церковникам, коли помилує Тимошенко

Вівторок, 10 квітня 2012, 21:00

Президент Віктор Янукович розгляне клопотання глав українських церков про помилування Юлії Тимошенко та Юрія Луценка тоді, коли закінчаться судові процеси.

Про це президент заявив під час зустрічі з главами українських церков, повідомляє УНІАН з посиланням на предстоятеля Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав (Шевчук), який теж був на цій зустрічі.

"Янукович нам сказав, що існує певна процедура, згідно з якою прохання про помилування подаються до певної комісії у справах про помилування. Тоді комісія приймає певні рішення і дає Президенту пропозицію, аби він особисто прийняв те чи інше рішення", - розповів предстоятель церкви.

А для того, аби такі подання були щодо Тимошенко і Луценка, мають закінчитися всі судові справи.

Як розповів глава УГКЦ, зустріч ініціював сам Янукович, таким чином реагуючи на лист глав церков щодо вибіркової справедливості в Україні.

"Як ми зрозуміли, Янукович вважав за корисне особисто дати відповідь замість того, щоб писати нам якогось листа", - сказав Шевчук.

За його словами, під час зустрічі було озвучено "багато думок".

Власне враження від зустрічі Блаженніший Святослав сформулював таким чином: "Перше, Янукович дуже серйозно прийняв до уваги наш лист. Друге, пояснив процес опрацювання нового Кримінального кодексу, а отже, ті заходи, які він робить для того, щоб особисто забезпечити справедливе судочинство в Україні та захист прав людини".

"Також президент сказав, що ми, хто клопотав про помилування Тимошенко, є учасниками процесу. Тож сподіваємося, що будемо поінформовані про те, на якій стадії розгляду перебуває наше прохання", - уточнив глава церкви.

Як відомо, глави християнських церков звернулися до Януковича з клопотанням про звільнення Тимошенко від подальшого відбування покарання.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування