Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парламент позбавив Тимошенко декількох захисників

Середа, 11 квітня 2012, 08:29

Верховна Рада не дозволила близьким родичам або фахівцям у сфері права, які на даний момент не є адвокатами, бути захисниками в судовому процесі.

У такому вигляді депутати проголосували статтю 45 нової редакції Кримінально-Процесуального кодексу, яку підтримали 266 карток народних депутатів, передає Ліга.

Згідно з прийнятою редакцією, захисником є адвокат.

Захисником не може бути адвокат, відомості про якого не внесені до єдиного реєстру адвокатів України або у щодо якого в єдиному реєстрі адвокатів України містяться відомості про припинення права на заняття адвокатською діяльністю.

Більшість не підтримала жодної з поправок до статті, відповідно до яких адвокатом може бути фахівець у сфері права або близький родич підозрюваного або обвинувачуваного.

Коментуючи провал голосування за одну з таких поправок, депутат від БЮТ Юрій Одарченко заявив, що своєю позицією більшість у цей момент позбавляє Юлію Тимошенко таких захисників як Сергій Власенко й Андрій Кожем'якін.

Вони є фахівцями в сфері права, однак не є діючими адвокатами, оскільки не можуть поєднувати адвокатську діяльність зі статусом народного депутата, а також такого захисника, як Євгенія Тимошенко, яка є близькою родичкою екс-прем'єра.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування