У Ахметова кажуть, що дозвіл на знесення будинків дала влада

Середа, 11 квітня 2012, 20:05

Компанія Еста Холдинг отримала всі необхідні дозволи на проведення робіт на Андріївському узвозі.

Про це повідомили у прес-службі компанії.

"Підготовчі роботи на майданчику Андріївського узвозу санкціоновані владою міста Київ і ведуться суворо за планом, відповідно до проектної документації й у рамках затвердженого землевідводу", йдеться в повідомленні.

 

Разом з тим у компанії наголосили, у процесі підготовчих робіт на майданчику Андріївського узвозу "не постраждав жоден пам'ятник архітектури, зокрема, будинок по вул. Андріївський спуск, 10А".

Карта Яндексу 
А так будинки розмічені відповідно до карти Google
 
 

"Офіційні дані з бюро технічної інвентаризації (БТИ) і реєстру культурної спадщини Київради це підтверджують. На майданчику Андріївського узвозу підлягають реконструкції об'єкти, що не мають історичної цінності. Зокрема, це будинок 70-х років будівництва в аварійному стані на розі вул. Андріївський узвіз і вул. Фролівська", йдеться в повідомленні.

 

Також у компанії додали, що зараз продовжують переговори з міською владою про перегляд проекту будівництва бізнесу-центру.

"Наша пропозиція полягає в будівництві арт-простору, який стане логічним продовженням Андріївського узвозу. Запрошуємо сторони, не байдужні до майбутнього Андріївського узвозу, взяти участь у розробці цього проекту. Будівельні роботу будуть початі після громадських слухань і публічного затвердження проекту арт-простору на Андріївському узвозу, що враховує інтереси всіх зацікавлених", наголосили в Еста Холдингу.

Як відомо, цими вихідними на Андріївському узвозі, де триває реконструкція, заявлена як роботи із відновлення інфраструктури та комунікацій, знесли три історичні будівлі.

За словами голови комісії Київради з питань культури та туризму Олександра Бригинця, на цьому місці планують звести 10-поверховий готель з магазинами та автопарковкою на майже 500 місць.

Ділянку під новий комплекс віддали одній із фірм, яка входить до групи компаній "СКМ" Ріната Ахметова.

Активісти вже збираються у середу о 19.00 принести будівельне сміття під офіс головної компанії Ахметова за адресою Десятинна 3а.

Крім того, у суботу вони організовують великий мітинг.

Дивіться фоторепортаж: "Як вбивають Андріївський узвіз. Замість історичних будинків будуть офіси Ахметова".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування