Платіні чекає, що влада вплине на ціни у готелях до "Євро-2012"

Четвер, 12 квітня 2012, 14:36

Президент Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мішель Платіні сподівається на втручання правоохоронців у ситуацію з завищенням в Україні цін на послуги готелів до "Євро-2012".

Про це він заявив журналістам у Львові, повідомляють "Українські новини".

За словами Платіні, з керівництвом багатьох українських готелів було підписано контракти із приводу цін на їхні послуги в рамках чемпіонату Європи з футболу 2012 року – однак готелі не хочуть виконувати ці контракти.

"Тому я сподіваюся, що правоохоронні органи України зроблять так, щоб контракти, підписані із власниками готелів, виконувалися. Не можна перестрибувати із ціни 40 євро до 100 євро або 500 євро просто так. Так не робиться в жодній великій країні", - зазначив він.

Президент УЄФА висловив надію, що контракти все-таки буде виконано.

"В іншому разі люди не приїдуть. Це нерозумно: зробити великі інвестиції, а потім сказати людям, що вони не можуть приїхати, тому що є шахраї, які хочуть заробити багато грошей...", - заявив Платіні.

"Ми робимо промоцію України, ми говоримо, що ви чудові люди, і атмосфера буде гарною, але вони (гості) не можуть приїхати, тому що це коштує занадто дорого", - наголосив він.

При цьому Платіні зазначив, що вирішення цієї проблеми – поза його компетенцією і є прерогативою української влади.

"Це завдання української влади - зробити, щоб це виконувалося, а не УЄФА. Я не маю впливу на це", - сказав президент УЄФА.

У свою чергу, віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури Борис Колесніков попросив журналістів із такою ж наполегливістю запитувати власників готелів: чим вони обґрунтовують підвищення цін в 10 разів.

Колесніков додав, що готелі при цьому змушені будуть заплатити й податки в 10 разів більші.

Присутній також на прес-конференції президент Федерації футболу Григорій Суркіс відреагував на все вищесказане думкою, що жадібність породжує бідність.

Як відомо, 6 квітня президент України Віктор Янукович доручив Колеснікову й міністру економічного розвитку й торгівлі Петру Порошенку вжити заходів для того, щоб привести ціни на послуги готелів до економічно обґрунтованого рівня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування