Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа рекомендує Януковичу почекати з підписом КПК

П'ятниця, 13 квітня 2012, 21:41

ПАРЄ просить президента Віктора Януковича підписувати Кримінально-процесуальний кодекс тільки після висновків Ради Європи про те, що він повністю відповідає європейським стандартам.

Про це заявили співдоповідачі Моніторингового комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи щодо України Майліс Репс і Марієтта Пурбе-Лундін, повідомляє ZN.UA з посиланням на УНІАН.

Вони привітали ухвалення кодексу.

Разом з тим, у зв'язку з великою кількістю поправок до проекту кодексу, співдоповідачі попросили Януковича підписати цей документ тільки після отримання від Ради Європи запевнень в тому, що він повністю відповідає європейським стандартам і нормам.

"Новий Кримінально-процесуальний кодекс, який повністю відповідає європейським стандартам, в разі його повної реалізації без застережень, буде важливим кроком у вирішенні певних проблем в українській судовій системі, які були відображені в Резолюції ПАРЄ 1832 (2012) (від 26 січня 2012 року)", - відзначили співдоповідачі ПАРЄ.

Як відомо, Верховна Рада прийняла новий КПК в ніч з 12 на 13 квітня.

Президент Янукович вже заявив, що направить новий КПК міжнародним експертам для повторної експертизи.

В опозиції ж заявили, що мають намір звернутися до Конституційного суду з проханням дати правову оцінку законності прийнятого КПК.

На думку фракції, новий закон не відповідає європейським нормативам і конвенції ООН.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: