Вбивця Щербаня не свідчитиме проти Тимошенко – адвокат

Субота, 14 квітня 2012, 10:36

Вбивця бізнесмена Євгена Щербаня Вадим Болотських не буде змінювати свої свідчення, щоб вказати на причетність до справи Юлії Тимошенко та Павла Лазаренка.

Про це в інтерв'ю ZN.UA розповів адвокат Дмитро Поєзд, який захищав Болотських під час досудового слідства в 2001-2003 роках.

На питання журналіста, чи може кілер змінити свої показання, адвокат заявив: "Болотських пошле їх на три букви. Він чекає, коли його переправлять у Росію. І розуміє, що його оберігатимуть і він буде живий доти, доки не дасть показань на Лазаренка й Тимошенко. У нього є шанс виграти час, і він це розуміє".

"Тож тут прокуратурі нічого не світить — Болотських не даватиме неправдивих свідчень", — додав Поєзд.

Адвокат нагадав, що Луганський Апеляційний суд не знайшов складу злочину ні в діях Лазаренка, ні в діях Тимошенко.

"Тепер необхідно поновлювати слідчі заходи. Допитати того ж таки Лазаренка, перевірити інформацію. І це при тому, що представники Генпрокуратури стверджують, щойно Лазаренко ступить на українську землю, його заарештують. Питання — хто ж так робить? Мені здається, дехто в цій країні дуже боїться повернення Лазаренка", - сказав Поєзд.

"До речі, США тепер не дасть дозволу на його допит. У них зовсім інші закони. Треба було його допитувати тоді, коли йшло слідство. А тепер прокуратуру чекає розчарування", — зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News